گشت‌و‌گذاری در MWC بارسلونا؛ ملاقات بـــا آینده

مقاله من در روزنامه آسمان آبی درباره نمایشگاه MWC 2018

 

گشت‌و‌گذاری در MWC بارسلونا

ملاقات بـــا آینده

نمایشگاه‌های بزرگ در دنیا کم نیستند، اما اگر دنبال نمایشگاهی مخصوص گوشی موبایل و فناوری‌های مرتبط بگردید قطعا مهم‌ترین‌شان نمایشگاه جهانی موبایل یا اگر درست‌تر بخواهیم ترجمه کنیم کنگره جهانی موبایل است که هر‌ساله در کاتالان و بارسلونا برگزار می‌شود و بسیاری از برندها پرچمداران خود را به همراه ایده‌هایشان برای آینده در این نمایشگاه به معرض نمایش عمومی می‌گذارند. این نمایشگاه نه‌تنها نمایشگاه بلکه یک همایش بزرگ برای مدیران برجسته اپراتورها، تولیدکنندگان و ارائه‌دهندگان فناوری‌های گوشی همراه است. سالانه بیش از صدهزار بازدید‌کننده از حدود 200 کشور جهان در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند تا دنیای آینده گوشی‌های تلفن همراه را با چشمان خود از نزدیک ببینند. امسال این نمایشگاه سی‌ویکمین سال فعالیتش را جشن می‌گرفت؛ بسیاری از شرکت‌ها سورپرایزهایشان را به‌موقع رساندند و دنیا را شگفت‌زده کردند و چند شرکت هم کارهایشان عقب ماند یا به‌عمد آن‌ها را  عقب انداختند که سروصدایشان در غوغای دیگران گم نشود. در مجموع می‌توان گفت امسال سال بسیار هیجان‌انگیزی برای گوشی‌های تلفن‌همراه خواهد بود، دوربین‌ها باز هم متحول شده و صفحه‌نمایش‌ها شکاف‌دار و حاشیه‌هایشان کمتر می‌شوند و هوش مصنوعی بیشتر و بیشتر در آن‌ها نفوذ می‌کند. اما اگر می‌خواهید دقیق‌تر بدانید، با ما در ادامه این مطلب همراه شوید؛ ما به جای شما به تک‌تک غرفه‌های مهم سر زدیم و لحظات و اعلان‌های قابل توجه  آن‌ها را برایتان جدا کردیم. امیدواریم لذت ببرید.

سامسونگ
سامسونگ تصمیم گرفت پرچمداران خود در نیمه اول سال 2018 را در این نمایشگاه معرفی کند؛ معرفی دوقلوهای+S9 و S9سامسونگ بیشترین توجه را به خود جلب کرد و حدود 600 هزار نفر در سراسر جهان به‌طور زنده از طریق فیس‌بوک و اینستاگرام و سایت‌های مشابه شاهد معرفی این دوقلوها از سوی سامسونگ بودند. سامسونگ امسال ریسک زیادی نکرده و بیشتر تلاش کرده بود تغییرات لازم را در پشت چهره پرچمداران خود اعمال کند و زیاد به ظاهر جدید و موفق‌شان که پارسال ارائه شده بودند دست نزند. یکی از کارهای هیجان‌انگیز سامسونگ در بهبود طراحی این گوشی‌ها منتقل کردن حسگر اثر انگشت به پایین دوربین بود و با این کار نشان داد که خوب به انتقادها گوش می‌کند؛ البته شاید از سامسونگ انتظار می‌رفت این حسگر را به پشت صفحه‌نمایش منتقل کند و بیشتر دل هوادارانش را به دست بیاورد، اما به دلایلی که شاید خیلی‌هایشان فنی و برخی‌ هم مالی باشند ترجیح داد امسال از این فناوری استفاده نکند.
استفاده از بلندگوی استریو برای نخستین‌بار یکی دیگر از تغییراتی بود که همه از آن استقبال کردند. سال‌های سال سامسونگ برای دو بلندگو کردن گوشی‌هایش مقاومت ‌می‌کرد، اما امسال بالاخره تصمیم گرفت آن را عملی کند. گفتنی است این کار کوچک‌ترین تغییری در ابعاد و حاشیه‌های این گوشی ایجاد نکرد که در نوع خودش جالب توجه بود و باعث شد بهانه گوگل برای حاشیه‌های زیاد پیکسل 2XL به محاق برود و طرفدارانش حسرت بخورند چرا گوشی‌شان حاشیه کمتری ندارد.
جدا از پردازشگر بهتر و سیستم شناسایی از طریق مردمک چشم و انیموجی شاید بزرگ‌ترین تغییری که در این گوشی‌های دوقلو اتفاق افتاد در سیستم دوربین‌شان باشد؛ درحالی‌که S9 تک‌دوربینه ماند، +S9 همانند Note8 دودوربینه شد. سامسونگ ادعا می‌کند قابلیت گشودگی لنز متغیری که امسال به گوشی‌های خود اضافه کرده است انقلابی در این صنعت خواهد بود.
براساس بررسی‌های ما،‌ درست است که دوربین این گوشی در قیاس با نسل قبلی که خود یکی از بهترین‌های بازار بود بهبودهایی داشته، اما آن‌چنان که سامسونگ معتقد است و به‌رغم تبلیغات بسیارش، این تغییرات به‌هیچ‌وجه انقلاب محسوب نمی‌شود.
ما قابلیت گشودگی لنز (آپرچر) متغیر را سال‌ها پیش در نوکیا N86 و چند مدل دیگر گوشی‌هایش امتحان کرده بودیم و حتی خود سامسونگ سال گذشته روی گوشی W2018 که مخصوص بازار کره بود، از آن بهره برده بود؛ پس این قابلیت به‌ هیچ عنوان جدید و نوآورانه نیست.
مشکل بعدی این قابلیت آن است که برخلاف اسمش زیاد هم متغیر نیست. در حقیقت دو گشودگی لنز بیشتر وجود ندارد و شما یا باید گشودگی زیاد یعنی 1.5 را انتخاب کنید یا گشودگی کم یعنی 2.4 و امکان انتخاب بین این‌ها فراهم نیست. این یعنی شما با گشودگی لنز 2.4 در نور خیلی خوب عکس‌های فوق‌العاده‌ای خواهید انداخت، اما هر چقدر این نور کمتر شود عکس‌های شما تاریک‌تر می‌شود یا مجبور خواهید بود از گشودگی لنز 1.5 استفاده کنید که در محیط‌های خیلی کم‌نور عالی عکس می‌اندازد، اما اگر در محیط‌هایی با نور بهتر عکس بیندازید عکس‌تان زیادی روشن می‌شود. این کار می‌تواند چالش‌های خودش را داشته باشد؛ اگر هفته آینده هم با ما همراه باشید درباره گشودگی لنز، بیشتر صحبت خواهیم کرد.
اما این کار سامسونگ امیدها را زنده کرد که بازی گشودگی لنز که فقط به درد عکاسی بهتر در نور کم می‌خورد و عکس‌ها را در نور خوب تقریبا خراب می‌کرد تمام شود و شرکت‌ها بتوانند به‌گونه‌ای حد وسطی پیدا کنند.
یکی دیگر از قابلیت‌های دوربین جدید سامسونگ فیلمبرداری به صورت اسلوموشن با 960 فریم در ثانیه و کیفیت 720 است که با کمک Dram به‌کاررفته در چیپ دوربین ممکن شده است؛ قابلیتی که سال گذشته به‌صورت محدود در گوشی‌های سونی دیده بودیم، اما سامسونگ کمی آن را بهبود داده و حالا با حقه جالبش که اسلوموشن را یک ثانیه یک ثانیه ضبط می‌کند می‌توان مدت زمان خیلی بیشتری فیلمبرداری کرد. به گفته سامسونگ، سنسور به‌کار‌رفته در دوربینش می‌تواند حرکت را تشخیص دهد و به‌موقع آن را آهسته می‌کند، اما حقیقت این است که باید خودتان هم به‌خوبی زمانبندی کنید و برخی مواقع زیاد به سنسور نمی‌توان اعتماد کرد.
اما در مجموع سامسونگ سعی کرده است با ریسک کم و بهبودهایی که واقعا تأثیرگذار به نظر می‌رسند روی موج موفقیت سال گذشته خود سوار شود و آن را تکرار کند. خوشبختانه امسال قیمت‌های سامسونگ برخلاف سال گذشته فضایی اضافه نشده و در همان حد مانده‌اند و این خودش خبر خوبی برای طرفداران این برند است که لازم نیست پول بیشتری نسبت به سال گذشته جمع کنند.

هوآوی
خیلی‌ها منتظر بودند امسال هوآوی پرچمداران نیمه اول خود را که سیستم نام‌گذاری‌شان را هم تغییر داده و به جای P11 قرار است P20 باشند، در این کنفرانس معرفی کند، اما این شرکت اعلام کرد پرچمداران خود را در کنفرانسی جداگانه اواخر ماه مارس به دنیا معرفی خواهد کرد. با این حال اگر فکر کردید این کار دست هوآوی را در معرفی محصولات می‌بندد سخت در اشتباهید.
آن‌ها تقریبا با دست پر به این نمایشگاه آمدند و اول از همه نخستین مودم 5G جهان را معرفی کردند که با توجه به عملیاتی‌ شدن شبکه 5G در سال جاری، اعلام آمادگی هوآوی و اریکسون به اپراتورها برای فروش تجهیزات 5G در نوع خودش جالب توجه است.
هوآوی چندوقتی است سخت تلاش می‌کند وارد بازار بسته لپ‌تاپ‌های گران‌قیمت شود؛ به همین دلیل یکی از هیجان‌انگیزترین معرفی‌های آن‌ها در این نمایشگاه لپ‌تاپ میت‌بوک ایکس پرو بود که در حقیقت دومین لپ‌تاپی است که هوآوی در عمرش معرفی کرده است، اما این اصلا به معنای آن نیست که شما با یک دستگاه معمولی روبه‌رو هستید. این لپ‌تاپ با این‌که از پردازشگر قدرتمند Core i7 و 256 گیگابایت حافظه استفاده می‌کند، 14 میلی‌متر بیشتر قطر ندارد و وزنش 1.3 کیلوگرم است (خود مسئولان هوآوی خیلی اصرار داشتند همه بدانند مک بوک ایر اپل 1.4 کیلو وزن دارد). جالب است بدانید 91 درصد فضا را صفحه‌نمایش اشغال کرده است که قطرش 4 میلی‌متر بیشتر نیست. اما این لپ‌تاپ زیبا، بسته به مشخصات فنی انتخابی شما می‌تواند بین 7. 5 تا 12 میلیون تومان برایتان آب بخورد.

هوآوی امسال بعد از مدت‌ها یک‌سری تبلت هم معرفی کرده است: 5 MediaPad که در حقیقت سه نوع تبلت را در خانواده خود جا می‌دهد و سومی پسوند پرو را یدک می‌کشد. هر سه تبلت یک طراحی و شکل دارند، اما اندازه‌شان متفاوت است. صفحه‌نمایش این سه تبلت بین 8.4 اینچ تا 10.8 اینچ متغیر است. دوربین جلوی 8 مگاپیکسلی و دوربین پشت 13 مگاپیکسلی ترکیب بدی برای تماس ویدئویی نیست. این سه تبلت امکان اضافه کردن سیم‌کارت را هم دارند، اما حقیقت این است که نه‌تنها اندروید برای تبلت‌ها ساخته نشده و این روزها کسی دیگر تبلت نمی‌سازد؛ بلکه همین الان هم تبلت‌های خوب و ارزان اندرویدی به اندازه کافی در بازار وجود دارند. این‌که تبلت‌های معرفی‌شده از سوی هوآوی چقدر بتوانند در بازار موفق شوند به قیمت آن‌ها بستگی دارد که هنوز مشخص نشده است.
هوآوی در نمایشگاه امسال که همه توجه‌ها به گوشی‌های جدید معطوف بود ترجیح داد کمی فاصله بگیرد و تنها به تمسخر گوشی‌های جدید سامسونگ در توئیتر بخش عربی خودش بپردازد و بگوید: «چیزی که معرفی کردید (اشاره به سیستم تشخیص صحنه توسط دوربین‌های سامسونگ) ما قبلا داشتیم (اشاره به سیستم تشخیص صحنه توسط هوش مصنوعی میت 10).» اما حقیقت این است که اگر شرکتی در دنیا حق داشته باشد کسی را در این زمینه مسخره کند، آن شرکت سونی است که سال‌هاست این قابلیت را در گوشی‌های خود بی‌سروصدا کار گذاشته است و راستش را بخواهید از نظر ما سیستم آن‌ها فارغ از کیفیت دوربین‌شان هم از هوآوی و هم از سامسونگ بهتر است و اسم هوش مصنوعی و این حرف‌ها را هم رویش نگذاشته‌اند.
تمرکز هوآوی بیشتر بر معرفی محصولات دیگرش بود و شاید به نحوی استراتژی درست  همین بود؛ که میان این‌همه گوشی یک لپ‌تاپ زیبا و منحصربه‌فرد بیشتر به چشم می‌آید تا یک
گوشی جدید.

سونی

انتظارها از سونی در این نمایشگاه خیلی بالا بود؛ آن‌ها باید پرچمداران جدیدشان را با طراحی جدیدتر و امکانات مدرن‌تر معرفی می‌کردند تا هواداران‌شان را از ناامیدی و شکستی که چند سال گذشته در برابر رقبا خوردند نجات دهند.
اما سونی بار دیگر ثابت کرد به‌هیچ‌وجه حاضر نیست از اصول خود کوتاه بیاید و تن به ترندهایی بدهد که فکر نمی‌کند آینده گوشی‌های تلفن‌همراه باشند.
سال‌ها بود که طراحی‌های سونی خیلی خاص و خط‌کشی‌شده بود؛ طراحی‌هایی که هوآوی زیاد از آن الهام گرفته و برعکس سونی خیلی هم موفق بود. طراحی‌های قدیمی سونی که عمرشان به Xperia X و Z برمی‌گشت به Omni Balance و بعدها با کمی تغییر Loop Surface نام گرفت، حالا تغییراتی انقلابی را تجربه کرده است. هرچند امضای سونی را در سر تا پای این طراحی می‌شود دید، در عین حال خیلی متفاوت است و بیشتر ما را یاد Xperia X10 و کش‌وقوس‌های زیبای این گوشی می‌اندازد. در زیبایی این گوشی شکی نیست و سونی سعی کرده است با اضافه کردن صفحه‌نمایش بلندتر و استفاده از نسبت 18: 9 کمی با مد روز هماهنگ‌تر شود. به‌کارگیری چیپ‌ست اسنپدراگون 845 که بهترین خود در بازار است، همچنین دوربین بهینه‌شده 19مگاپیکسلی، از دیگر قابلیت‌هایی است که سونی روی آن تأکید فراوان دارد.
برادر بزرگ‌تر سونی یعنی Xperia XZ2 کمی قابلیت‌های بیشتری دارد؛ از آن جمله قابلیت فیلمبرداری به صورت اسلوموشن و با فریم ریت 960 یعنی دقیقا همان قابلیت دوقلوهای S9 ،اما این بار با کیفیت 1080 که در نوع خود بی‌نظیر و بی‌رقیب است.
سونی بالاخره قبول کرد رزولوشن صفحات‌نمایش گوشی‌های بدون اسم پریمیومش را بالا ببرد و حالا برای نخستین بار در کل گوشی‌هایش با صفحه‌نمایش UHD مواجه هستیم.
برادر کوچک‌تر یعنی Xperia XZ Compact صفحه‌نمایش کوچک‌تری دارد و بالطبع فاقد برخی قابلیت‌هاست، اما در این اندازه قطعا گوشی‌ای در بازار نیست که بتواند حتی به گرد پای این مدل برسد و برای کسانی که کوچکی گوشی و در جیب جا شدن آن برایشان اولویت دارد (که ظاهرا تعدادشان این روزها زیاد هم نیست) بهترین انتخاب است.
در مجموع سونی در معرفی گوشی‌هایش خیلی کار خارق‌العاده‌ای نکرد؛ هرچند قیمت‌هایش را زیر پرچمداران سایر برندها نگه داشت، اما آن‌قدر جذابیت در گوشی‌هایش به کار نبرده است که دیگران را تشویق کند و باید کماکان منتظر بمانیم و ببینیم سونی کی ما را سورپرایز می‌کند و گوشی بهتری به بازار می‌دهد. گوشی‌های فعلی این شرکت فاقد خصوصیاتی مثل صفحه‌نمایش کم‌حاشیه، دوربین‌های دوگانه، هوش مصنوعی و باقی چیزهایی است که ظاهرا مشتریان امروز بیشتر می‌پسندند.

گرچه سونی در زمینه معرفی گوشی نتوانست توجه‌ها را آن‌چنان که باید و شاید جلب کند، یک معرفی داشت که حسابی سروصدا کرد: سنسور دوربین دوگانه‌ای با پردازشگری به نام فیوژن که توانایی عکاسی با ایزوی 51200 و فیلمبرداری با ایزوی 12800 را دارد و اگر به دنبال انقلاب بعدی در صنعت عکاسی با موبایل هستید باید خبرهای مربوط به این سنسور را دنبال کنید.
عکاسی با ایزوی 51200 به معنای عکس خوب در محیط‌های بسیار تاریک است؛ عکسی که از چشم شما هم فضا را روشن‌تر می‌گیرد. برای این‌که به عمق این فناوری پی ببرید، جالب است بدانید چشم انسان در تاریکی با ایزویی نزدیک به 1600 محیط را می‌بیند و دوربین‌های دیجیتال معمولی ایزویی نزدیک به 6400 دارند. سونی احتمال داده است این نوآوری پرچمداران سال آینده گوشی‌های موبایل را از آن خود کند. نکته جالب این‌که پردازنده فیوژن فقط با دوربین‌های دوگانه کار می‌کند و این یعنی پیدا شدن یک دلیل درست‌وحسابی برای استفاده از دوربین‌های دوگانه در گوشی‌های تلفن‌همراه.

ایسوس
بخش گوشی‌سازی ایسوس در چند سال گذشته واقعا خوب کار کرده، اما به دلایلی آن‌طور که باید و شاید توجه‌ها به آن جلب نشده است. امسال ایسوس تصمیم گرفت با تمام توان در این نمایشگاه شرکت کند و حاصلش معرفی چهار گوشی خوش‌ساخت و با امکانات خیره‌کننده است که احتمالا به سنت هر ساله این شرکت قیمت‌های خیلی خوب و مقرون‌به‌صرفه‌ای هم داشته باشند.
پرچمدار امسال این شرکت 5z اZenfone نام دارد که شکل و شمایلش شبیه آیفون X با صفحه‌نمایش بزرگ‌تر است و از دو دوربین در پشت و آخرین نسخه اندروید و بهترین چیپ‌ست کوالکام یعنی 845 بهره می‌برد. خیلی‌ها معتقدند بهترین چیپ‌ست بازار زیادی گران است و سیستم‌عامل اندروید هرگز نمی‌تواند از تمام قدرت این چیپ‌ست استفاده کند؛ بنابراین هزینه کردن برایش نوعی پول دور ریختن است.
ایسوس به رسم هر ساله حسابی به فکر این افراد بوده است. آن‌ها 5 Zenfone را با چیپ‌ست 636 که چیپ‌ستی میان‌رده بوده، عرضه می‌کنند که طبعا قیمتی مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد داشت، اما باز ممکن است بعضی‌ها دنبال گوشی رده‌پایین‌تر باشند که فاقد برخی ویژگی‌ها مانند شکاف دوربین در بالای صفحه‌نمایش بوده و قیمتش هم مناسب‌تر باشد. ایسوس Lite 5 Zenfone را برای این دسته معرفی کرده است که برای جذابیت بیشتر به جای سه دوربین، به چهار دوربین (دو دوربین در جلو و دو دوربین در عقب) مجهز است.
آخرین گروهی که ایسوس به فکرشان بوده کسانی هستند که کلا نمی‌خواهند پول زیادی بالای گوشی بدهند؛ ایسوس برای آن‌ها گوشی M1 را در نظر گرفته که گوشی رده‌پایین است و برای جذابیت بیشتر باتری 4000 میلی‌آمپری را در خود جای
داده است.
در مجموع به نظر می‌رسد در گوشی‌های امسال این شرکت تمام دستور پخت‌های محبوب و مردمی رعایت شده است؛ از دوربین دوگانه گرفته تا شکاف بالای صفحه‌نمایش و موارد دیگر. با توجه به قیمت همیشه‌مناسب محصولات این شرکت باید صبر کرد و دید بالاخره امسال آن‌ها به جایگاهی که دنبالش هستند می‌رسند یا نه.

نوکیا
«اسلحه، خیلی اسلحه!» اگر فیلم «ماتریکس» برادران واچفسکی را دیده باشید گوشی تلفنی با شکل و شمایل پیشرفته‌طور آن زمان را می‌بینید که شبیه موز است و بسیاری از مکالمات مهم این فیلم با آن انجام می‌شود. این گوشی همانا گوشی 8110 نوکیا است که در زمان خودش حسابی سروصدا کرد و خاطره خیلی از گوشی‌بازهای قدیمی شد.
امسال شرکت HMD، مالک جدید نوکیا، که قصد دارد به‌زودی جزو پنج شرکت برتر تولید‌کننده موبایل شود، این گوشی را با نام 4G 8110 دوباره احیا کرده است و برای آن‌که روی موزی‌بودنش تأکید کند، رنگ زرد آن را هم در گزینه‌ها به همراه رنگ مشکی که رنگ اصلی این گوشی هم بود، قرار داده است. خوبی این گوشی آن است که می‌توانید با استفاده از بخش کشویی‌اش به‌راحتی تماس‌تان را روی دیگران قطع کنید! امکانی که مدت‌هاست با گوشی‌های لمسی از ما گرفته شده و خدا می‌داند چقدر دل‌مان برایش تنگ شده است. این گوشی مجهز به سیستم‌عاملی به نام KaiOS است که در حقیقت آخرین بازمانده سیستم‌عامل Firefox برای گوشی‌های همراه است و می‌توانید از امکانات شبکه‌های اجتماعی روی این گوشی استفاده کنید.
اما نوکیا جدا از این معرفی هیجان‌انگیزش یک پرچمدار هم رو کرد که با نام Sirocco 8 Nokia شناخته می‌شود و تفاوت زیادی با 8 Nokia خودمان دارد. طراحی با گوشه‌های خمیده، استاندارد IP67، چیپ‌ست کوالکام 835، دو دوربین 12 مگاپیکسلی و باتری 3300 میلی‌آمپری از جمله قابلیت‌های این گوشی 5. 5 اینچی است. Plus 7 Nokia گوشی میان‌رده با صفحه 6 اینچی است که چیپ‌ست ضعیف‌تر 660 به نسبت Sirocco 8 Nokia دارد، اما از همان ستاپ دو دوربین 12مگاپیکسلی در پشت و دوربین 16 مگاپیکسلی در جلو استفاده می‌کند. نوکیا 6 نسخه 2018 هم یک به‌روزرسانی کامل از نسخه نوکیا 6 سال گذشته است که قیافه جذاب‌تری هم دارد، ولی به نظر نمی‌آید کسی که نوکیا 6 پارسالی را دارد قانع شود نسخه جدید را بخرد و بیشتر هدفش مشتریان جدید است.
1 Nokia گوشی فوق‌ارزان‌قیمت نوکیا است که قرار است قیمتی نزدیک به 350 هزار تومان داشته باشد و تحت پوشش Android GO باشد که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
به نظر می‌رسد نوکیا برای نخستین‌بار و پس از سال‌ها دارد راه بازگشت دوباره به قلب طرفدارانش را پیدا می‌کند و حتی مهم هم نیست که گوشی‌هایش را چینی‌ها می‌سازند. آن‌ها حالا از گوگل و HTC هم بیشتر گوشی می‌فروشند و برنامه‌شان برای رسیدن به یکی از پنج جایگاه اول تولید گوشی زیاد هم بیراه به نظر نمی‌رسد و با همین روند و معرفی چند گوشی خوب دیگر، تا چند سال آینده شاید این آرزو دست‌یافتنی‌تر از همیشه شود. نوکیا بعد از پرت شدن از قله موفقیت و سال‌ها شکست پشت شکست به چنین توجهاتی نیاز دارد.

باقی برندها
شرکت‌های مختلف و معروفی از جمله LG و HTC در این نمایشگاه حضور بسیار کمرنگی داشتند و هیچ چیز هیجان‌انگیزی برای عرضه از خود بروز ندادند. شرکت‌هایی مثل آلکاتل و لنوو هم چندین گوشی و لپ‌تاپ غیرهیجان‌انگیز معرفی کردند که چیز زیاد جدیدی نداشت. اما شرکت‌هایی هم بودند که تک‌محصولاتی را عرضه کردند که در نوع خود جالب توجه بودند.

یکی از آن‌ها شرکت انرژایزر، تولید‌کننده معروف باتری، بود که گوشی 16K اPower Max را عرضه کرده است که ظرفیت باتری‌اش به 16000 میلی‌آمپر می‌رسد و هرچند 350 گرم وزن دارد، اما در نوع خود بسیار جالب توجه است، یا کانسپت گوشی که شرکت ویوو با نام Apex معرفی کرد که شامل یک گوشی تمام‌صفحه بدون بریدگی بود. بلندگوی این گوشی مانند Mi Mix به بخش بالایی منتقل شده بود و دوربین جلوی گوشی به‌صورت مکانیکی از بالای گوشی بیرون می‌آمد؛ ویوو با این ترفند شکاف بالای صفحه‌نمایش را از بین برده و در پایین صفحه حسگر اثر انگشت را با صفحه‌نمایش یکی کرده بود که تجربه بسیار جالبی بود و آن را به یکی از گوشی‌های پرطرفدار نمایشگاه تبدیل کرد.
یکی دیگر از بخش‌های جالب نمایشگاه رونمایی از پروژه Android GO بود؛ مجموعه نرم‌افزاری و سیستم‌عامل اندرویدشکل اما سبکی که گوگل برای گوشی‌های بسیار ارزان‌قیمت در نظر گرفته و قرار است در آن بسیاری از برندها مشارکت کرده و گوشی‌هایی با قیمت زیر صد دلار تولید کنند.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*